Morellone Piceno Superiore BIO Le Caniette

110,00 

70% Montepulciano, 30% Sangiovese

DOC Piceno Superiore

Barwa intensywno rubinowa. Nos z nutami dojrzałych czerwonych owoców, runa leśnego, które ewoluują w nutę ciepłych i miękkich przypraw oraz fusów z herbaty. Usta intensywne, trwałe, z dobrą taniną i wyraźnymi odniesieniami aromatycznymi.

14 in stock

Description

Description

Zróżnicowana luźna gleba z wapieniem, działka na wysokości 280 m n.p.m. Maceracja 6-10 dni. Fermentacja malolaktyczna i dojrzewanie w beczkach (barrique) 20 – 24 miesiące, następnie 12 miesięcy w stalowych tankach i min. 3 miesiące w butelkach.

Producent: Le Caniette, Ripatransone, Ascoli Piceno, Marchia

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Morellone Piceno Superiore BIO Le Caniette”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wysyłka & Dostawa

Vestibulum curae torquent diam diam commodo parturient penatibus nunc dui adipiscing convallis bulum parturient suspendisse parturient a.Parturient in parturient scelerisque nibh lectus quam a natoque adipiscing a vestibulum hendrerit et pharetra fames.Consequat net

Vestibulum parturient suspendisse parturient a.Parturient in parturient scelerisque nibh lectus quam a natoque adipiscing a vestibulum hendrerit et pharetra fames.Consequat netus.

Scelerisque adipiscing bibendum sem vestibulum et in a a a purus lectus faucibus lobortis tincidunt purus lectus nisl class eros.Condimentum a et ullamcorper dictumst mus et tristique elementum nam inceptos hac vestibulum amet elit